Bøger / faglitteratur til børn / quizzer

De små quizzer. Bind 3


EmneordAnmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. feb. 2010

af

af

Ulla Møller

d. 2. feb. 2010

En quizbog for de ældste i børnehaven, de yngste i indskolingen og børn i specialundervisningen. Den giver også mulighed for familieunderholdning hjemme eller fx på en biltur. Spørgsmålenes karakter er af en sådan art, at den voksne let kan lege videre og kreere tilsvarende opgaver.

Kirsten Ahlburg er en produktiv forfatter, der har skrevet mere end 200 bøger for børn, unge og voksne. Hendes bøger er ofte tilrettelagt for svage læsere. Med sine quizbøger styrker hun den sproglige opmærksomhed hos de yngste og forbereder dem på den måde til den første læsning på en sjov måde. Forrest i bogen gives en udmærket introduktion til, hvordan man kan arbejde med bogens opgaver. De mere end 1000 spørgsmål er ordnet tematisk i kategorier, der omfatter spørgsmål om dyr, naturen, kroppen og sanserne, arbejde, sange, mad og drikke, tal og bogstaver, trafik og transport, film, bøger og tegneserier, rim og remser, samt ord. Opgaverne ligger indenfor målgruppens interesseområder, og sværhedsgraden passer til de fleste i aldersgruppen. Min testperson, der er lidt ældre, kunne nemt svare på det meste, men syntes stadig bogen var sjov.

Bogens opbygning og spørgsmålenes karakter ligner Kirsten Ahlburgs øvrige bøger med quizzer for børn. Andre quizbøger er skrevet af Jørgen Hartung Nielsen eller Torben Olsen, men ingen af disse har samme pædagogiske indhold og sigte som denne.

Endnu en vellykket quizbog. Den når rundt om mange emner og har et formål, der rækker ud over ren underholdning.


Læsepædagogen

Årg. 58, nr. 4 (2010)

af

af

Susanne Kjerstein Madsen

Årg. 58, nr. 4 (2010)