Bøger / skønlitteratur til børn / roman

De tre porte


Beskrivelse


Theseus skal finde sin far, som er konge i Athen. Det er en farlig rejse, hvor han skal passere de tre porte til de dødes rige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2011

af

af

Vibeke Axelsen

d. 24. nov. 2011

Bogen henvender sig til alle børn fra 8 år, og den kan læses, vil interessere, fænge og forstås af gode læsere på samme alder.

Bogen er den første i en serie om prins Teseus; søn af kvinden Ætra og med fædrene: Kong Ægæus og havguden Poseidon. Teseus kender ikke sine fædre. Han er vokset op hos sin mor og sin morfar, kong Piteus af Trozen. Der begynder historien om en mild og god dreng/ung mand, som besidder kæmpekræfter. Han drager af sted til Athen - over land, da Poseidon ellers vil tage ham med i dybet - for at finde sin far kong Ægæus. Ægæus fortalte Ætra, da hun afslørede for ham, at hun var gravid, at Teseus skulle arve hans trone, når han blev voksen. Ægæus kunne dog ikke dengang tage Ætra til kone, da han havde en i forvejen. Det bliver en farefuld færd for Teseus, hvor han passerer de tre porte til de dødes verden. Oveni redder han drengen Linos, der bliver hans følgesvend. På hver eneste side kompletteres teksten af flotte, kraftfulde illustrationer i tegneseriestil.

Bortset fra genren kan bogen sammenlignes med de andre gode og meget populære serier - bl.a. Drageherren og Enya, som er skrevet af samme forfatter.

Det er et yderst vellykket første bind i en serie omhandlende en af fortællingerne i de græske myter. Det bliver svært at ruste læserne med tålmodighed til det næste bind. Lad os håbe, at det er lige på trapperne.