Dokumentarisk fortælling om teltlejren for asylansøgere i Thisted med fokus på de menneskelige historier. For læsere der følger asyl- og flygtningedebatten.
Bogen fortæller i reportageagtig form om den omdiskuterede og kritiserede teltlejr for asylansøgere i Thisted, som blev oprettet i efteråret 2015. Journalist Stine Ellerbæk, der selv bor i Thy med sin familie, har været en del af lejrens hverdag hver uge i de mere end 10 måneder, som den eksisterede. Bogen kommer bl.a. omkring lejrens oprettelse, hverdagen i lejren, forskellige højtider og begivenheder, besøg af politikere, omtale i pressen, flygtningedebatten og meget andet. Vi kommer også tæt på lejrens beboere, der primært består af enlige mænd, og vi får indblik i flere af mændenes historie og baggrund, håb og drømme. Samtidig tegner forfatteren et billede af de lokales holdninger til lejren, flygtningedebatten, lejrens omtale i medierne og de konsekvenser, stramningerne på flygtningeområdet har fået for de berørte mennesker.
Vedkommende beskrivelse af et kulturmøde fra første (telt)parket. Forfatteren skaber en fin balance mellem faktuelle oplysninger om lejren og flygtningepolitikken og de personlige historier fra hverdagen. Det gør i særlig grad indtryk at læse om asylansøgernes forhold til hinanden og til de ansatte og lokalområdets beboere.
Venligbogen giver på baggrund af facebook-opdateringer indblik i Venligboernes udvikling og i livet som flygtning i Danmark.