Bøger / faglitteratur til børn

Den asiatiske tsunami 2004 : en kæmpebølge dræber tusinder


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2008

af

af

Ingrid Martlev

d. 30. apr. 2008

Bog i serien Da katastrofen ramte mest for interesserede læsere fra 11 år. Den kan eventuelt anvendes til emnearbejder og opgaver, men er ikke specielt undervisningsrelevant.

Bogen beskriver, hvorfor og hvordan tsunamien opstod, og giver i kronologisk rækkefølge en beskrivelse af, hvordan den skyllede ind over de berørte lande startende i Indonesien. Der er øjenvidneberetninger, og en del af de anvendte fotos er taget af turister i Thailand. Læseren får både gennem tekst og fotos et godt indblik i den frygtelige katastrofe. Der er også beretninger fra og om overlevende og beskrivelse af hjælpearbejdet samt beretninger om de efterladte børn og voksne med eksempler på, hvordan det er lykkedes at genforene familiemedlemmer. Sidste afsnit handler om de omkostninger tsunamien har ført med sig bl.a. menneskelige og naturmæssige. Bagerst tidslinje, ordliste, yderligere oplysninger samt stikord. Teksten er sat med forholdsvis store typer, hvilket dog ikke betyder, at den er læsepædagogisk bearbejdet.

Der er beskrivelser af tsunamier i geografibøger og andet litteratur, der beskæftiger sig med naturkatastrofer. Men ikke som i denne bog, der kun handler om tsunamien julen 2004.

En udmærket bog, der med udgangspunkt i en specifik episode grundigt behandler et naturfænomen, som er fremmed for danske læsere. Den kan anvendes som supplement i forbindelse med arbejdet med naturkatastrofer i folkeskolen. Egnet til både skole- og folkebibliotek.Informationer og udgaver