Bogen henvender sig primært til studerende, forskere og andre med interesse for kulturafgrænsninger og -definitioner i relation til samfundsmæssige problemstillinger.
12 yngre akademikere bidrager til denne antologi om borgerlig kultur. Bogen skal ses som udtryk for en stigende interesse for borgerlige synsvinkler på omverdenen, og at borgerlige synspunkter tidligere var fraværende i den kulturelle debat især på universiteterne. Forfatterne har fået frie tøjler i deres valg af emne, og bogens artikler handler udover en diskussion af hvad borgerlig kultur er bl.a. om det multikulturelle samfund, skolen, begrebet sammenhængskraft, religion, markedet og liberalisme. Artiklerne er ikke knyttet til nogen partipolitisk opfattelse, og der er ikke tale om et enigt forfatterteam, men om et oplæg til debat. Der er mange henvisninger til filosoffer og samfundstænkere, og bogen fremtræder akademisk i sit sprog og grundlag.
En lang række udgivelser beskæftiger sig med kulturspørgsmål og borgerlige liberale og/eller konservative holdninger i den sammenhæng. Antologien tager som noget nyt bevidst udfordringen op i forhold til, hvad der opleves som et tidligere venstrefløjsanliggende.
I 12 bidrag fokuserer antologien på forskellige temaer i relation til borgerlighed og kultur.