Bøger / skønlitteratur / roman

Den brændte jord : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. I Melbourne er kriminalinspektør Stephen Villani arbejdsmæssigt presset af fire mord, et mord på en ung pige i en luksuslejlighed og mordene på tre narkohandlere. Også privat er han under pres, idet hans ægteskab endegyldigt bryder sammen, hans teenagedatter forsvinder, og hans barndomshjem trues af voldsomme skovbrande.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2011

af

af

Lone Krøgh

d. 4. mar. 2011

Australsk krimi af den velskrivende Peter Temple, som danske læsere første gang kunne stifte bekendtskab med i 2008. Australske krimier er fortsat en sjældenhed på vore breddegrader, men Temple kan absolut anbefales til læsere af anderledes, stemningsfyldte, langsomme og underspillede krimier.

Stephen Villani er en fåmælt og ensom kriminalinspektør ved drabsafdelingen i Melbourne. Mens voldsomme brande hærger Australien, lander adskillige mordsager på Villanis skrivebord, og grundigt politiarbejde kombineret med uortodokse metoder og en smule held sætter Villani og hans folk i stand til at opklare mordene. Selve politiarbejdet er ikke det mest interessante i denne krimi med mange personnavne, som er svære at skelne fra hinanden, men derimod Villani som person. I glimt tænker han tilbage på sin barske opvækst på landet med sin enlige far, der var veteran fra Vietnam, og to yngre brødre, som Villani i praksis havde ansvaret for. Også Villanis nutid er under pres med et kuldsejlet ægteskab, en halvstor forsvundet datter, som er på stoffer, og en gammel far, som er truet af brandene. Miljøskildringerne er flotte, ligesom Villanis trængsler som ægtemand, far og søn fremstår overbevisende.

Peter Temple (f. 1946) har skrevet adskillige velanmeldte krimier ud over de to, der nu er oversat til dansk, og flere oversættelser skal være velkomne.

Velskrevet australsk krimi, som leverer et overbevisende portræt af en ensom og desillusioneret kriminalinspektør, der er presset privat.


Berlingske tidende

d. 8. apr. 2011

af

af

Jan Hedegaard

d. 8. apr. 2011


Weekendavisen

d. 1. juli 2011

af

af

Katinka Bruhn

d. 1. juli 2011