Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den charmerende morder


Beskrivelse


En seriemorder huserer. Hans ofre er velhavende kvinder, som han først forfører og så dræber på bestialsk måde. Rejseholdet med chefen Peter Thorning sættes på sagen og fælder den snedige morder, som selv udgiver sig som en del af Rejseholdet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2003

af

af

Lone Krøgh

d. 9. dec. 2003

Gaderne lå øde hen, da der for et par år siden blev vist Rejseholdet i fjernsynet. Her debuterer Michael Kastrupsen med en krimi, som lægger sig tæt op ad konceptet fra TV, men med andre hovedpersoner og andre historier. Det nedlagte Rejsehold bliver genetableret med den 42-årige Peter Thorning som chef. Rejseholdets første sag bliver en række drab, hvor velhavende kvinder er blevet betaget af en playboy, som først har franarret dem store pengesummer og til sidst taget livet af dem på grum og udspekuleret vis. Rejseholdet kommer på sporet af gerningsmanden og opklarer sagen, samtidig med at læseren følger især Peter Thorning i privatlivet. Den charmerende morder er et udmærket bud på en nutidig dansk krimi, let læst og passende flow i handlingen (om end lidt mere korrekturlæsning og redigering ville have været på sin plads). Det er ikke en krimi, som sætter varige spor hos læseren, men underholdningsværdien er i orden, og den vil helt sikkert appellere til de mange krimilæsere og de mange, som så Rejseholdet i fjernsynet. Der er planlagt flere bind i serien.


litteratursiden.dk

d. 17. maj 2004

af

af

Erik Johansen

d. 17. maj 2004

Rejseholdet er genopstået. Med Peter Kvorning i spidsen bliver den første opgave at indkredse en seriemorder, som charmerer sig ind på rige kvinder og derefter myrder dem. Bogen tager tråden op fra T...