Bøger / skønlitteratur til børn

Den dag Leopold blev sur


Beskrivelse


Billedbog. Da grisemor beder Leopold om at rydde op, før han ser fjernsyn, bliver han sur. Han beslutter at løbe hjemmefra, og han nyder at tænke på, hvor meget hans mor vil savne ham.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juni 2010

af

af

Ulla Møller

d. 21. juni 2010

To billedbøger for de 4-6-årige. De kan være udgangspunkt for en snak om stærke følelser, eller de kan være ren og skær frydefuld underholdning.

Dina Gellert debuterede som illustrator og forfatter i 1994 med Den dag Leopold blev ond. Siden er det blevet til mange dejlige børnebøger fra hendes hånd bl.a. flere om grisen Leopold, senest Den dag Leopold blev sur, der tematisk minder om debutbogen. Leopold vågner en morgen og er ganske uforklarligt blevet ond i sulet. Det går ud over alt og alle den dag. Den dag han bliver sur, har det en konkret årsag, der er ikke noget fjernsyn, før han har ryddet op på sit værelse. Han planlægger at stikke af hjemmefra, mens han nyder at tænke på, hvor meget hans mor vil savne ham. Både tekst og billeder er fulde af humor, og det er let at holde af den lille grisebasse, selv når han er i dårligt lune.

Andre billedbøger om stærke følelser som fx vrede er Vrede drage, 2009, Emilies tiger, 2008 og Billy bliver gal, 2006. Bøgernes øvrige temaer er ligeledes beskrevet i flere billedbøger.

Et herligt gensyn med Leopold. Tidligere udgaver af Den dag Leopold blev ond er for længst slidt op, så det er rart, at den igen får plads blandt billedbøgerne, oven i købet i godt selskab med en helt ny titel om den lille, charmerende gris.