Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den dag vi drømte om


Beskrivelse


Lukas, Lalah og Adam venter på Modtagelsen. De venter på det sidste tjek, så de kan få lov til at forlade Modtagelsen. En dag er det pludselig deres tur, og de tager af sted uden at vide, hvad der venter dem.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2013

af

af

Marion Tirsgaard

d. 11. sep. 2013

Gennemillustreret urovækkende dystopia fortælling, der egner sig til fordybelse og analyse i skoleregi. Fra ca. 10-12 år men vil kræve en voksen formidler.

Ersland og Brøgger, der tidligere har udgivet billedbøgerne om Julie senest Julie finder en saks, 2013, og Glaskuplen, 2010, fortsætter her samarbejdet i en grum fortælling, der foregår i en post-apokalyptisk verden, hvor infrastrukturen er brudt sammen, og alle børn er stuvet sammen i et center kaldet Modtagelsen. Lukas, Lalah og Adam venter på at få det sidste tjek. Den sidste underskrift, som betyder, at de må forlade Modtagelsen. Da de langt om længe får underskriften, sendes de på en gruopvækkende rejse ud i et mennesketomt landskab. En rejse, der ender overraskende og dystert i mødet med en mand kaldet tandlægen. Det er en foruroligende og svært tilgængelig fortælling med tydelige paralleller til vores eget samfund fx i den måde, vi behandler flygtninge på. Erslands måde at skrive "stramt" på uden brug af overflødige ord, og Brøggers groteske stil passer godt til universet og bidrager til den konstante følelse af uro, der griber en, når man læser bogen.

Minder om serier som Dingo. Forbudt for børn i skævhed og type og Gaimans Coraline i den måde, som uhyggen ligger som en undertone i hele historien.

En fantastisk grum og urovækkende fremtidsfortælling til de 10-12-årige. Det er en bog, man ikke sådan lige ryster af sig. Men det er også en bog for de få, og en, der skal formidles.


Berlingske tidende

d. 8. mar. 2014

af

af

Kari Sønsthagen

d. 8. mar. 2014