Bøger / faglitteratur / idematerialer

Den daglige dosis i skolegården - sådan!


Beskrivelse


Korte, konkrete beskrivelser af en række lege og aktiviteter, som børn og voksne let kan lege i skolegården.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

2007

Bogen henvender sig til lærere og pædagoger i indskolingen og SFO (bh.kl.-3. kl.), og kræver ingen forkundskaber, da instruktionerne er meget enkle og overskuelige at gå til.

Forfatternes erfaring er, at "indlæringen går som en leg", hvis skoledagen begynder med organiseret udeleg. Med korte beskrivelser og praktiske eksempler uden mange teoretiske overvejelser giver bogen inspiration til lege i skolegården. De 34 lege, hvoraf en del er nye, kræver ingen eller ganske få rekvisitter - enkelte har sange med noder uden becifring. I instruktionerne beskrives, hvordan man kan variere legen, så de forskellige elevgrupper bliver stimuleret og udfordret. Layoutet er indbydende med dejlige farvefotos af glade legende børn.

Der findes mange legebøger til målgruppen fx Børn i bevægelse : bevægelsesaktiviteter og leg med de 5-9 årige, 2007, men i foreliggende bog er der mere fokus på, hvad legene stimulerer.

Kropslig start med udeleg stimulerer bevægeglæde, legelyst og det sociale samspil i klassen! Med denne bog i hånden vil lærer eller pædagog få lettilgængelig inspiration til at organisere lege med indskolingsbørn hele året rundt.


Børnesygeplejerske

2009, nr. 1

af

af

Susanne Rank Lücke

2009, nr. 1