Bøger / skønlitteratur / roman

Den, der bryder tavsheden


Beskrivelse


Krimi. En tysk mand finder under oprydningen af faderens bo et SS-legitimationskort og et mystisk foto af en ukendt ung kvinde. Det er starten på en jagt efter faderens hemmelige fortid. En fortid med nutidige konsekvenser.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. feb. 2014

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 28. feb. 2014

"Gefundenes fressen" for en bred målgruppe af krimilæsere.

Den prisbelønnede tyske krimiforfatter, der med denne har skrevet 5 krimier, er et absolut stjerneskud på en ellers velspækket "krimihimmel". Hun præsenteres her for første gang på dansk. Romanen fik Deutscher Krimi Preis i 2012. Det yderst effektive og meget spændende plot tager afsæt i den skæbnesvangre dag, hvor Robert Lubisch under en oprydning i sin nyligt afdøde fars bo finder et mystisk foto og et SS-legitimationskort. Det bliver starten på jagten efter den svære, umulige og flygtige objektive sandhed. Bag fotoet af en ukendt smuk ung kvinde gemmer dig sig nemlig en uhyre fængslende historie om kærlighed og svig, mord og stikkeri, der for altid forandrer Roberts syn på faderen. Var faderen under krigen andet og noget mere uhyggeligt end den ganske almindelige tyske soldat han altid fortalte han var? Starten på et drama født af fortiden betyder også en ny mordsag i nutiden. Og som titlen understreger det. Der er altid en pris at betale for den som bryder tavsheden. Mechtild Borrmann skriver, så man fængsles og kun meget uvildig stiller bogen på plads på hylden, før sidste side er vendt. Håber resten af forfatterskabet også snart bliver oversat.

Kan bestemt måle sig med andre dygtige tyske krimiforfattere som fx Oliver Bottini I fædrenes fodspor eller Gisa Klönne fx Skoven er tavs.

Fremragende tysk krimi med stort potentiale på alle biblioteker.


litteratursiden.dk

d. 26. mar. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 26. mar. 2014

Tavsheden brydes, og det er der kommet en stærk, gribende og tankevækkende historie med tråde til Anden Verdenskrig ud af. Jeg tier mig selv ihjel! hviskede hun til sit spejlbillede, og ordene ramte ...


Jyllands-posten

d. 25. mar. 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 25. mar. 2014