Bøger / skønlitteratur / roman

Den ellevte Planet


Beskrivelse


Den danske videnskabsmand dr. Holck fremsætter en teori om en planet inde i midten af Jorden. Han sammensætter et team, der skal rejse ind i Jordens indre og bevise eksistensen af planeten. Men en sabotør følger efter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2015

af

af

Michael Olsen

d. 16. nov. 2015

For voksne der stadig holder liv i drengedrømmen om civiliserede videnskabsmænd på farlig færd i ukendte områder.

Den danske videnskabsmand, Dr. Holck, har fremsat en kontroversiel teori om, at jordskorpen er hul, og at der inde i vores planet gemmer sig yderligere en planet, den såkaldte elvte planet. Mange hånende og vrede breve overbeviser ham om at igangsætte en ekspedition til Jordens indre. Han samler en gruppe videnskabsmænd, der skal følge ham og gøre optegnelser, når de når målet, at lande på planeten i Jordens indre. Men en sabotør er fulgt med gruppen for at hindre, at sandheden om den hule jord bliver fastslået. Bagerst findes et efterord om historiens tilblivelse og forfatteren selv. Historien er oprindeligt fra 1938 og aldrig tidligere udgivet i bogform.

På grund af historiens alder er teksten nænsomt redigeret, så den fremstår mere moderne. Personerne er til gengæld meget enstrengede og hovedvægten er lagt på action. Historien er ikke som sådan dårlig, men bærer præg af at være skrevet i en anden tid, så man skal være meget interesserede i de såkaldte "drengebøger" eller gamle science fiction historier for rigtigt at føle sig underholdt.

Det er oplagt at sammenligne "Den elvte planet" med Jules Verne, som "Den elvte planet" endda selv refererer til, og hans klassiske science fiction roman "Rejsen til Jordens indre". Her vinder Jules Verne dog klart.