Debatbogen lægger op til at se på feminisme og ligestilling på nye måder. Den er for meningsdannere og andre, der følger med i samfundsaktuelle emner.
Nina Power, der er britisk filosof, underviser, skribent og debattør gør op med den hidtidige form for begrebet feminisme, som hun mener er blevet udvandet af kapitalistisk tænkning og i dag bliver (mis)brugt af både det politiske venstre og højre. Hun vil gerne tilbage til 1970'ernes politiske analyse og handlekraft og finder debatten i dag moralsk og individualiseret. Forbrugerismen har fået overtaget. Kvinderne overser den kollektive og historiske dimension i den nuværende situation. Hun forsøger at identificere den bagvedliggende samfundsøkonomiske struktur, der forhindrer reel ligestilling, altså arbejdsmarked, økonomi, pornoficering i den visuelle kultur og forbrugskulturen. Der refereres til aktuelle amerikanske og engelske debatter.
L. Malacinski: Den dag, jeg opdagede jeg var undertrykt, 2009 er om feminisme og ligestilling i Danmark. N. Lykke: Kønsforskning, 2008 er en guide til feministiske teorier.
En skarp og også humoristisk analyse af feminismen og dens aktuelle situation lægger op til at se på ligestilling og debatten herom med nye vinkler. Det er spændende og nytænkende, idet hun går tilbage til grundlæggende samfundsstrukturer, hvor det kapitalistiske marked har en enestående evne til at implementere modsætninger for egen vindings skyld. Bogen kan læses af alle samfundsengagerede.