Bøger / faglitteratur

Den evolutionære indsigt : en ny vej til spirituel vækst


Beskrivelse


Præsentation af forfatterens lære om Den evolutionære oplysning, en spirituel oplysning som er rettet mod fremtiden og som forsøger at bygge bro mellem den spirituelle og den naturvidenskabelige verdensopfattelse.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 27. maj 2013

Det spirituelle segment vil efterspørge bogen, som i særlig grad vil have bevågenhed for naturvidenskabeligt uddannede (fx læger) med et ben i det spirituelle.

Andrew Cohen er spirituel lærer, redaktør, forfatter og musiker. Han har udviklet, det han betegner som "den evolutionære indsigt" - en særlig spirituel vej, der ikke står i modsætning til den naturvidenskabelige verdensopfattelse. Det er begrebet udvikling, der står i centrum - både for den spirituelle og den videnskabelige opfattelse. Andrew Cohen giver perspektiverne et særligt twist, som er spændende at læse. Min egen opfattelse er, at det verdensbillede, der her føres frem, ikke er nyt i den forstand, at det deles af mange spirituelt orienterede som en mere eller mindre ordløs impuls, men det er første gang, der sættes så tydelige ord på det. Bogen hjælpes godt på vej af Depak Chopra, der har skrevet forord, samt Peter Bastian, der i sit forord til den danske udgave kalder Cohen for en "åndelig mønsterbryder".

Bogen står for sig selv i den meget omfattende spirituelle litteratur, der til stadighed vokser. Den kan gå hen og få kultstatus, fordi den manifesterer en ny opfattelse.

Den evolutionære indsigt ("evolutionary enlightenment" på originalsproget) fremføres her for første gang på dansk. Selvom bogen prøver at bygge bro mellem den spirituelle og naturvidenskabelige verdensopfattelse, vil den næppe overbevise de hardcore naturvidenskabelige, men finde sine læsere blandt de åndeligt søgende.


Politiken

d. 25. juli 2013

af

af

Svend Brinkmann

d. 25. juli 2013


Nyt aspekt

Årg. 45, nr. 2 (2013)

af

Årg. 45, nr. 2 (2013)