Bøger / faglitteratur / erindringer

Den fabelagtige familien Frank


Beskrivelse


Michael Frank (f. 1959) fortæller om sin opvækst i 1970'ernes Los Angeles i en usædvanlig tætvævet familie, hvor især forholdet til fasteren er nært, og viser det sig, problematisk, da Michael forsøger at løsrive sig på kanten til voksenalderen.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2017

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 8. dec. 2017

Biografi om familie, der mistrives, fordi en karismatisk og dominerende faster fylder det hele. For læsere af biografier om "problemfamilier" og Hollywood-kendisser.

Ægteparret Harriet Frank Jr. (f. 1917) og Irving Ravetch (1920-2010) var kendt i Hollywood som prisbelønnede manuskriptforfattere. De var også faster og morbror til Michael Frank, som er forfatter til denne bog om familien: Hans mor var søster til Irving, hans far var bror til Harriet, kaldet Hank; de to bedstemødre delte en lejlighed, og alle boede i samme nabolag. Som barn oplever Michael fasteren som eventyrlig, gavmild og sprudlende. Men hun stiller også krav om, at han skal være ekstraordinær og have forstand på kunst. Efterhånden bliver det tætte familieliv klaustrofobisk, og faster Hank stadig mere diktatorisk og manipulerende.

En velskrevet og tankevækkende biografi om misrøgt af børn, som også kan være mangel på frihed til at udvikle sig efter egne ønsker og evner, fordi karismatiske og kreative voksne fylder det hele med deres behov. Og det er en grum beretning om, hvordan et velhavende og dominerende familiemedlem kan herske over andre, både mentalt og materielt. En stor del af bogen fortæller om Michaels lange proces som voksen, hvor han forsøger at frigøre sig, en proces, som denne bog nok er en del af.

Bogen ligger i krydsfeltet mellem GlasslottetFamilien Mann og den nye Familien MannBogen ligger i krydsfeltet mellem Glasslottet og den nye .


litteratursiden.dk

d. 8. jan. 2018

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 8. jan. 2018

Dybt fascinerende og medrivende erindringsroman om den excentriske manuskriptforfatter Harriet Frank Jr. og hendes nevø forfatteren Michael Frank. ’Den fabelagtige familien Frank’ er en titlen på en ...


Jyllands-posten

d. 8. jan. 2018

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 8. jan. 2018


Kristeligt dagblad

d. 11. jan. 2018

af

af

Iben Tandgaard

d. 11. jan. 2018


Berlingske tidende

d. 13. jan. 2018

af

af

Thorkil Jacobsen

d. 13. jan. 2018


Weekendavisen

d. 23. feb. 2018

af

af

Kathrine Tschemerinsky

d. 23. feb. 2018


Børsen

d. 5. jan. 2018

af

af

Line Rasmussen

d. 5. jan. 2018