Film / fiktion til børn / adventurefilm

Den fantastiske rejse


Beskrivelse


12-årige Axel er i Zoologisk have med sin familie. Efter et skænderi fortsættter han alene og bliver kontaktet af en mystisk dame, som uinviteret hægter sig på ham. Hun fortæller om dyrene og samhørighed på en helt ny måde, og gradvis åbner Axel ører og sanser for til sidst at blive 'Verdens første dyreambassadør'!

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2010

af

af

Ulrich Breuning

d. 16. mar. 2010

Den fantastiske rejse er i første omgang "blot" en tur i Københavns Zoologiske Have, hvor en dreng via mødet med en lettere nævenyttig, mystisk dame får indsigt i samspillet mellem menneske og dyr. Og denne indsigt fører til en erkendelse, som definitivt transformeres gennem en dukkert i søløvebassinet! Men alligevel er titlen ikke specielt dækkende for filmens små forelæsninger om "dyrene som ambassadører for deres art og land". Filmens hensigt er således klar, og den henvender sig direkte til lidt større børn.

12-årige Alex er med sin familie i Zoologisk Have, men han er mere optaget af at lytte til sin mp3 og holde øje med mobiltelefonens strøm af sms'ere om den kommende klassefest. Han går lettere surmulende for sig selv, da han bliver kontaktet af en ældre dame, som ikke stikker op for bollemælk og uinviteret hægter sig på ham. Hun fortæller om dyr og samhørighed, og gradvis får Alex høretelefonerne ud af øregangene for til sidst at blive "Verdens første dyreambassadør".

Den fantastiske rejse minder i sin dokumentariske form og med sit klare pædagogiske sigte om de iscenesættelser af problemkomplekser, som produceres til tv-stationernes børneprogrammer. Samspillet mellem menneske og dyr findes også beskrevet i talrige spillefilm, hvor et værk som newzealandske "Whale rider" henvender sig til samme målgruppe.

Velmenende og politisk korrekt film, hvor en knæler for eksempel nok er lille af vækst, men stor af sjæl og af væsen! Men der er til syvende og sidst tale om en undværlig film.


Folkeskolen

Årg. 127, nr. 1 (2010)

af

af

Charlotte Trolle Olsen

Årg. 127, nr. 1 (2010)