Til krimilæsere, som kan lide romaner med tråde til storpolitik, samtidig med at der bliver fortalt en spændende historie. Selvfølgelig også til dem, der har læst Henrik Bruns andre 3 romaner med journalisten Ketil Brandt.
Henrik Brun er journalist, i dag ansat på Kristeligt Dagblad som udlandsredaktør, og han har med sine spændingromaner bevist, at han også er mester for en velfortalt og velresearchet historie. Ketil Brandt er på orlov efter sidste sag omtalt i Den svenske løgner, men da hans redaktør ringer til ham for at fortælle, at han skal tage til Helsinki for at dække drabet på en russisk homo-aktivist, Sidorov, er Ketil klar til at vende tilbage til arbejdslivet. Hvem står bag drabet, er det russerne? Det er der meget, der tyder på, men hvad er motivet? Ketil Brandt kommer helt tæt på opklaringsarbejdet via kontakter til en svensk journalist og 2 efterforskningsledere, og sagen viser sig at have forbindelser til politik på højeste plan. Her er mange forviklinger, og hvem er hvad de giver sig ud for at være? Sproget flyder af sted med gode dialoger og romanens tema er meget overbevisende beskrevet.
Frank Esmann behandler også politiske forhold i sine spændingsromaner, ligesom selvfølgelig Leif Davidsen.
Selv om man, som jeg, ikke har læst de første 3 bind i serien, havde jeg ingen problemer med at komme ind i handlingen, og jeg var godt underholdt hele vejen. Henrik Brun skriver troværdigt og med et meget interessant tema om forholdet mellem øst og vest med Finland i centrum.