Bøger / faglitteratur

Den følsomme hjerne : hjernens udvikling gennem tilknytning og samhørighedsbånd


Beskrivelse


Om hvordan vores hjerne udvikler sig igennem tilknytning og samhørighedsbånd, med introduktion til de dele af hjernen, som er vigtig for vores mulighed for at gå i samspil med hinanden, for personlighedsudvikling og for vores følelsesmæssige liv.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2009

af

af

Lis Pedersen

d. 26. nov. 2009

Bogen henvender sig til lærere, til omsorgs- og sundhedspersonale og til studerende, der arbejder med børn og psykisk udvikling. Andre med speciel interesse, forældre fx kan også læse bogen.

Hart er psykolog, har tidligere været leder af et familiebehandlingscenter og er i dag privat praktiserende psykolog. Hun har i flere år beskæftiget sig med hjernens udvikling helt fra fødslen, og i bogen viser hun, hvordan miljø og påvirkninger har betydning for barnets mentale udvikling. I de første kapitler viser hun, hvordan de enkelte dele af hjernen udvikles. Senere beskriver hun, hvordan samhørighed og stimulering har betydning for, hvordan barnets hjerne og sociale udvikling vil forløbe. Sidste del af bogen bruger hun på at vise, hvordan denne viden kan bruges i terapi med såvel børn, som voksne og familier. Bagest er der forslag til videre læsning. Sproget er relativt enkelt, emnet taget i betragtning.

Det er svært at sammenligne med andre bøger. Hendes egen Hjerne, samhørighed, personlighed : introduktion til neuroaffektiv udvikling, 2009 har samme udgangspunkt, men er vanskeligere, Hallo - er der hul igennem? : dit barns hjerne fra 0 til 18 år, 2008 har mere sigte på forskelligheder i pigers og drenge forskellige udvikling.

En fin bog om et vanskeligt emne, men her formidlet enkelt for de faggrupper, der skal arbejde med målgruppen.


Ugeskrift for læger

Årg. 172, nr. 25 (2010)

af

af

Bo Møhl

Årg. 172, nr. 25 (2010)