De to bøger er beregnet for børn på 10-11 år. De er egnet til selvlæsning, og det letter læsningen, at teksten er verssat. Tekstmængden er ikke voldsom. Kan anvendes ved emnearbejde, til faglig læsning eller som egentligt klassesæt.
Bøgerne er indholdsmæssigt tredelt: der er først udvalgte tekster fra de hellige skrifter, begyndende med skabelsen. For jødedommens vedkommende er der små klip fra Det Gamle Testamente, for islams vedkommende er hovedvægten lagt på profeten Muhammeds liv. Dernæst beskrives udvalgte højtider og ritualer, og så sluttes der af med en enkelt side om henholdsvis jødernes Messias-tro og muslimernes tro på Paradiset. På så få sider bliver det naturligvis en summarisk gennemgang af de to verdensreligioner, men essensen er med, og der pirres også lidt til refleksion over de store spørgsmål. Billedmaterialet er udmærket og henter stof fra hele verden, også fra Danmark. Bøgerne sluttes af med en lille ord- og stikordsliste.
Af nyt og nyere materiale er de lidt lettere bøger: Carsten Bo Mortensens Jødedom fra 2008 og Peter Gardes Islam i serien De små fagbøger fra 2001. Begge bøger har nogenlunde samme indhold, men henvender sig til børn fra 8 år. Den noget mere omfangsrige bog om fem verdensreligioner, Hvem er Gud? fra 2007, er for lidt større børn på 11-12 år, og alle illustrationerne er tegnede.
Bøgerne supplerer det foreliggende materiale udmærket og fylder aldersmæssigt et lille hul uden at tilføre noget nyt.