Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den forkælede pirat


Beskrivelse


Hannibal Olsen er 11 år. Han vil gerne ligne sin helt, piraten Sir Francis Drake, som har et dødningehoved tatoveret på armen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2019

af

af

Lektøren indgår ikke i DBMF-tabellen (skole)

d. 5. apr. 2019

Den velhavende Hannibal Olsen (11 år) virker som lidt af en enspænder, måske p.g.a. forældrenes egoistiske stræben efter velfærd. Kammeraterne siger ham ikke meget - og omvendt. Forældrene har travlt med deres. Hjemme på sit værelse bag en lukket dør lever han i sin egen drømmeverden blandt sørøvere på de syv verdenshave. Hans forbillede er den berømte Sir Francis Drake, der på sin ene arm har en tatovering af et dødningehoved. Ønsket om at få en lignende tatovering vokser, men der skal en alvorlig provokation til fra faderens side, inden oprøret i Hannibal Olsens indre bliver stærk nok til at han kan gøre alvor af sit ønske. Han opsøger byens havnemiljø og finder her et par mennesker, hos hvem han oplever en vis forståelse. Det er en velskrevet, morsom og humoristisk bog, der dybest set behandler et yderst alvorligt emne. Forfatterens sprog understreger såvel alvor som humor i bogen. Teksten er bygget op af forholdsvis korte sætninger, hvilket bevirker en vis fartoverfeltet.Bogens sider bliver overskuelige ved korte linier og en tydelig letlæselig typografi. Den kan selvlæses i 3.-5. klasse. Birgit.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Bente Nielsen

d. 18. dec. 2018

Letlæsningsbog. Hannibal Olsen på 11 år er et forkælet barn. Han har næsten alt, undtagen nærværende forældre. Omkring dette tema spinder den produktive forfatter en lille historie, som erhelt solidarisk med det forsømte barn. Hannibal kompenserer for den manglende interesse ved at drømme om sin altoverskyggende helt, piraten Sir Francis Drake. Men Hannibal handler også og fårfaktisk tatoveret et dødningehovede på armen. Selv om historien er på kanten af det troværdige, er det en god og varm beskrivelse af en ensom dreng og hans kamp for selvstændighed og selvrespekt.Også bogens øvrige personer er levende skildret, og både de uforstående forældre og den farverige Tato-Børge er taget lige på kornet. Spørgsmålet er blot om bogen ikke er mere velmenende endappellerende i forhold til målgruppen. Sproget er dialogrigt og enkelt med en del lidt svære ord. Den er læsepædagogisk bearbejdet, og dette støttes af en åben og læsevenlig opsætning. Bogen vilkunne læses af 10-11-årige, og vilnok blive foretrukket af drenge. Forsiden er i pagt med indholdet, men også med tvivlsom appel til målgruppen.