En lille bog, der giver den jernbane- og lokalhistorisk interesserede læser et indtryk af livet, virksomheden og forholdene på de mindre DSB-stationer i 1960'erne, lige inden den øgede biltrafik og strukturrationaliseringer fik afskaffet de fleste landstationer.
Bogen er delt i to halvdele. Først beskrives i en koncentreret tekst med mange detaljer arbejdet på landstationen og det personale, der tog sig af stationens mange forskellige opgaver som fx sikkerhedstjeneste, billetsalg, bogholderi, godsekspedition, rangering og postarbejde. Forfatteren fortæller om de mange faggrupper, der kunne være knyttet til de små stationer, og om forholdene inden for den bureaukratiske og stramt regelstyrede jernbaneetat, der blandt styringsinstrumenterne havde 1.800 forskellige blanketter! Bogens anden del består af s/h fotos i postkortstørrelse af og fra landstationer godt fordelt over hele landet.
Man kan i forvejen finde stof om jernbanestationerne i lokalhistoriske udgivelser og i afsnit i jernbanelitteraturen. Her fokuseres på virksomheden på de små statsbanestationer henvendt til yngre læsere, der ikke har oplevet tidligere tiders jernbanevæsen.
En tekst- og billedbog, der kort og med vægt på det jernbanetekniske fortæller om livet på de små jernbanestationer, dengang da togene gik til tiden, og der var status og en sikker fremtid forbundet med en ansættelse i DSB.