Bøger / faglitteratur / opskrifter

Den fulde sandhed om spiritus


Beskrivelse


Om de forskellige spiritustyper, deres historie og anvendelsesmuligheder. Bogen koncentrerer sig om de typer, der er forholdsvis nemme at finde i supermarkedet: Akvavit, vodka, gin, whisky, brandy, cognac, calvados, rom, tequila, bitter, absint, pastis og alverdens likører. Med forslag til cocktails.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2014

af

af

Louise Urban Andersen

d. 20. nov. 2014

Henvender sig til dem, der har lyst til at lære mere om forskellige former for spiritus. Ønsker du at blive spiritus-kender, er denne en fin begynderbog.

Bogen lægger ud med et introducerende kapitel om kulturen bag spiritus, der bl.a. kommer ind på pris samt nydelse kontra effekt. Samtidig indeholder kapitlet Ludvigsens egne overvejelser om bogen. Næste kapitel handler om brændevin som drik gennem årtusinder. Derpå følger 13 kapitler om de udvalgte former for spiritus, bl.a. kryddersnaps, tequila, gin og whisky. Disse kapitler indeholder forslag til hvilken mad, den enkelte spiritus egner sig bedst til, drinks og oprindelse. Afslutningsvis gennemgås spiritus' påvirkning i film, på barer og til fest, og det sidste kapitel indeholder "alkoholiske advarsler". Bogen er illustreret og indeholder desuden litteraturliste.

En visuelt indbydende bog, der giver en grundig gennemgang af forskellige former for spiritus. Der er sjove og lærerige faktaoplysninger, traditionelle og utraditionelle former for anvendelse og der er gode muligheder for at nybegynderen kan tilegne sig ny viden indenfor området.

Politikens bog om drinks og sjusser behandler samme emne grundigt, men er mere en håndbog end indeværende bog, der nærmere er en hyldest til nydelse med omtanke.


Politiken

d. 28. dec. 2014

af

af

Hans Henrik Nielsen

d. 28. dec. 2014


Vinbladet

Årg. 24, nr. 1 (2015)

af

af

Erik Skovenborg

Årg. 24, nr. 1 (2015)