Interessant og anderledes bog om lokal og regional historie, hvor tidligere levende lokalområder og virksomheder på Fyn beskrives og fortolkes i tegninger. For især egns- og kulturhistorisk interesserede.
Forfatteren Jens Blendstrup og tegneren Ole Lejbach beskriver i ord og tegninger et stykke regionalhistorie fra Fyn, Langeland og Ærø. Om særlige steder, der er blevet forladt af deres oprindelige funktion: en verdensberømt geværfabrik, nedlukkede færgehavne, en motorbane, hvor der ikke køres løb osv. Typisk beliggende i landskaber eller landsbyer, hvor efterladenskaber fra den svundne tid stadig spores i den kulturarvsekspedition, hvor kunstnerne blander realhistorie med fantasi og dialog.
Ikke mange kan se og beskrive personer og virkelighed(er) som Blendstrup, der både sanser det absurde i det alvorlige og omvendt. Det skjulte og glemte bliver genbelyst og genskrevet medrivende, og her understøttes det fortrinligt af Lejbachs (super-)realistiske stregtegninger i feltet mellem det tidstro og det fortolkende. Dvs. bevidsthedsskabende uden at bryde mystikken om det "overståede" og efterladte. Netop det hæver bogen fra (alene) at være lokal fynsk kulturhistorie til at blive en anderledes og mere almengyldig måde at beskrive og betragte industri- og kulturhistorie i Danmark. En ganske ambitiøs udgivelse i bredformat, der giver god plads til både historier og tegninger.
Der er intet andet som denne, men meget om egns- og fabrikshistorie.