Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den giftige slange


Beskrivelse


Krimi. En farlig australsk slange er sluppet ud og huserer nu omkring i byens skov. Den lokale slangeekspert og det lokale politi bliver tilkaldt og slangen fanget, men Tyra, Siri og Pella opdager at slangeeksperten skjuler noget.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2010

af

af

Merete Flensted Laustsen

d. 8. nov. 2010

8. del af den populære pige-krimiserie om tvillingerne Tyra og Siri og deres veninde Pella. 9-12 år.

Endnu engang i den lille by Hittarp udenfor Hälsingborg, sker der noget som kræver de tre veninders opmærksomhed. Det starter med at en farlig australsk slange er sluppet ud og huserer nu omkring i byens skov. Den lokale slangeekspert og det lokale politi bliver tilkaldt og slangen fanget, men Tyra, Siri og Pella opdager at slangeeksperten skjuler noget og i vanlig stil opklarer de sagen, som handler om meget mere end en giftslange. Nemlig om skjulte skatte og mange penge. Her i 8. del er der en lille sidehistorie om en begyndende romance mellem politimanden og "Gustav Vasa", den lokale bibliotekar. Sproget er let, dialogen frisk og pigerne er sjove. Kapitlerne er korte og tempoet i handlingen høj. På vanlig vis illustrerer Sussi Beck forsiden. Denne serie behøver ikke at blive læst i rækkefølge.

Piger på sporet læner sig op ad den klassiske børnekrimitradition, så som De 5-bøgerne og deres efterkommere. Denne 8. del af serien holder standarden og serien har dannet sig sit eget og opdaterede udtryk. Seje piger er godt for genren.

Alle fans af serien vil have noget at glæde sig til og nye læsere kan sagtens starte her.