Bøger / faglitteratur

Den grå eminence : om og af enneagramtype 5


Beskrivelse


Gennemgang af de aspekter som enneagramtype 5 i særlig grad er kendetegnende ved, at have overblik, være strategiske og have orden i tingene.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2012

af

af

Mette Fersum

d. 16. apr. 2012

Hvis man interesserer sig for enneagrammet, og man selv er type 5 - iagtageren kan denne bog læses. Den er skrevet om type 5, fra andre der også er 5'ere.

Enneagrammet består af ni personlighedstyper. 9 forfattergrupper - 1 for hver enneagramtype har de seneste 2 år arbejdet på bogprojektet Enneagrammet - typen om typen. Type 5 kaldes for iagttageren, analytikeren, eksperten, udforskeren, fornyeren, radikalisten, tænkeren, innovatøren osv. Bogens titel Den grå eminence refererer til at 5'ere ofte på en usynlig måde trækker i nogen tråde uden at andre opdager det. De 5 forfattere (alle 5'ere) har delt bogen op i 5 dele, hvor de beskriver type 5 ud fra forskellige vinkler. Eksempelvis går 5'ere ofte i tøj, der er i god kvalitet, smart og med diskrete smykker og accessories, og de klæder sig efter omstændighederne. I kropssproget har de rolige armbevægelser, et observerende blik, og lav kontrolleret stemmeføring. 5'ere har typisk et stort overblik. De er meget strategiske, har en høj fortrolighed, og orden i tingene. Bogen er fyldt med beskrivelser af typen, så der er store chancer for at genkende sig selv.

Der er udkommet flere om enneagrammet. I 2005 udkom Flemming Christensens bog Enneagrambogen, hvor de ni typer beskrives.

En lille bog om det at være type 5 i enneagrammet. De der selv er type 5, vil sikkert kunne genkende sig selv. Jeg har ikke helt nogen fornemmelse af, hvor mange der specifikt vil søge efter en bog kun om sin egen type på biblioteket.