Bøger / skønlitteratur til børn

Den græske dreng

Del af Alix

Beskrivelse


Tegneserie. Alix og Enak er som slaver kommet til Athen. De bliver købt af en rig romer og får til opgave at løse nogle magtintriger inden for det hellige Prytaneions mure.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Merete Egholm Nielsen (skole)

d. 18. dec. 2018

Handlingen i dette Alixhæfte foregår i Grækenland. Alix og Enok bliver solgt som slaver til en romersk embedsmand, der er udstationeret i Grækenland for at finde ud af, hvad der foregår i enbestemt vaseproducents hus. Og der foregår mærkelige ting, der hænger sammen med ejendomsret og magtbegær. Den græske dreng er en tvetydig titel, idet der er to græske drenge: den forældreløseenearving til produktionen og forvalterens søn (der viser sig at være en forklædt datter). Martin forsøger i dette hæfte fra 1980 at »gøre noget for ligeberettigelsen«, og nok anklager den »falskesøn« dvs. datteren, sin far offentligt for hans forbrydelser, men hæftets handlingsintrige fremfører intet nyt. Det er og bliver Alix, der opklarer mysteriet. Tegningerne er detaljerede og især dengræske arkitektur er afbildet minutiøst nøjagtigt. Dette 11. hæfte kan (i modsætning til nr. 10) måske anvendes i historieundervisningen fra 6. kl. i forbindelse med emner omkring Romerriget, menteksten er stadig småtsat og meget omfangsrig.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Walther Knudsen (børn)

d. 18. dec. 2018

I bd. II er Alix og Enak tilbage i Romerriget, bragt til Athen af en føni-kisk slavehandler, der sælger dem til en excentrisk romer. Og nu følger en kompliceret (for kompliceret!) handling,som involverer en begærlig pottemageri-bestyrer og hans søn, der er en datter, en flok videnskabs-mænd, der er hyret af bestyreren til at lave guld, arvingen til pottemageriet, den romerske hær,plus alt det løse. For en overfladisk betragtning tegner Martin flot, hans miljøer er særdeles fine, og dem er der også en del af i dette album, men der er også mennesker, alt for mange mennesker,og dem kan M. nok tegne, men ikke give liv, de »taler« hverken med kroppen eller med ansigtet. Skulle man være ond, ville man påstå, at M. har fire forskellige letrasetark med munde! Bortset fradet, så er Alix stadig, hvad der med et misbrugt ord kaldes en kvalitetstegneserie, som nok tåler at få disse knubbede ord med på vejen. Udstyr som tidligere bd. For store børn og unge.



Informationer og udgaver