Bøger / faglitteratur til børn

Den grusomme sandhed om aztekerne


Beskrivelse


Beskrivelse af en ukendt bagside af aztekerne og deres rige. For eksempel om krig, slaver, menneskeofringer, gudedyrkelse, børneopdragelse og sygdomsbekæmpelse.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2008

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 27. nov. 2008

Denne morsomme, underholdende og alternative bog om aztekerne er en fagbog, men den skal fortrinsvis læses som en underholdende bog med et fagligt indhold. Bogen er derfor mest velegnet til lystlæsning eller til at lokke nogle af de fagbogselskende drenge fra 10 år og opefter til at læse en lidt mere skønlitterær tekst. Bogen kan også anvendes i undervisningssammenhænge, som appetitvækker til et emne om aztekerne.

Bogen fortæller om aztekernes verden og traditioner. En virkelighed som engang var logisk og gav meget mening, men som set med nutidens øjne og fortalt med et glimt i øjet virker totalt sindssyg. Hvilket sådan set er bogens formål: at fortælle den grusomme sandhed om aztekerne, så læserne både chokeres, henrykkes og griner højt. For det var jo eksempelvis så smukt at være skeløjet, at forældre bevidst gjorde deres børn skeløjede. Og brændende harpiks på huden var dengang et fantastisk middel mod lopper. Buckinghams illustrationer er med til at fremme chokket og morskaben i bogen.

Der udgives jævnligt bøger om aztekerne af mere saglig karakter. En af de nyere titler for samme aldersgruppe er Aztekere : spis, skriv, leg og klæd dig på som en azteker, 2008, som ud over det faglige stof også giver ideer til aktiviteter med fokus på aztekernes verden.

Underholdende fagbog, som egner sig bedst til lystlæsning.Informationer og udgaver