Det er den del af segmentet af "spirituelt søgende", der har en særlig interesse i indisk mysticisme med en hældning mod healing.
Jørgen Frydenlund er uddannet matematiker, men har desuden i mange år arbejdet med en mere åndelig tilgang til helbredelse og sundhed, og han har bøger om meridianlære og zoneterapi på backlisten. I denne bog beskriver han et ophold i en indisk ashram hos guru Anananda, der både har en baggrund som indisk Ayurveda behandler og en mere traditionel vestlig lægeuddannelse. Bogen former sig primært som en beskrivelse af besøget, hvor Frydenlund fører åndeligt vejledende samtaler med Ananda og med andre besøgende i ashramen. Derudover hører vi om den ganske almindelige hverdag, hvor fysisk arbejde og god mad hører med. Kærlighed er centralt i den begrebsverden, som formidles, og bogen indeholder da også en mere traditionel kærlighedshistorie, som måske er sand. Der er imidlertid ikke tale om en gængs biografi, men om formidling af det mindset, som ligger bag megen åndelig søgen, men med et klart privat afsæt.
Den store interesse, der for tiden er omkring meditative praksisser af forskellig art er hovedsagelig funderet i buddhistiske traditioner. Om den hinduistisk healingsorienterede tradition er der længere mellem titlerne, men Deepak Chopras Livets videnskab har en bredere og mere generel tilgang til emnet.
Forfatteren beskriver et ophold på en indisk ashram, hvor han søger åndelig vejledning.