Kritisk undersøgelse af ateismen, her anskuet som en ideologi med en utopisk fremtidstro, åndløs naturalisme og et fundamentalistisk livssyn. Der stilles spørgsmål ved, om ateisterne og antiteisterne overhovedet har forstået den kvalitative distinktion mellem Gud og verden. Til alle med interesse i religionskritik.
Debatbog med kritik af ateismen og antiteismen. Lars Sandbeck mener, at vi lever i et postkristent samfund, hvor den kristne fortælling skildres som en karikatur. Det gør den til et let mål for ateismen. Men ateismen skyder forbi målet, og efterlader os med naturalismen som en filosofisk og metafysisk position, der for LS er værd at være på vagt over for. Med filosofiske, sociologiske og teologiske analyser ses der på ateismen i historisk kontekst, dens forhold til naturvidenskaben, dens brug af historiske populærmyter om fx den mørke middelalder og dens kamp mod folkekirken. Slutteligt får vi en en kritisk undersøgelse af Ateistisk Selskab.
En meget grundig bog med mange aha-oplevelser for denne læser, og med mange vinkler, der ikke er set før i den danske ateisme-debat. Som debatbog er det en vigtig bog, godt skrevet, velargumenteret og med masser af holdninger, polemisk uden at være polariserende. Dog får Ateistisk Selskab et ordentligt skud for boven. Begge fronter vil kunne få meget ud af bogen.
I samme spor er fx Gudløse hjernerDu er jo ateist!Ateisterne. I den modsatte lejr er bogen Du er jo ateist! Til udskolingen findes AteisterneI samme spor er fx Gudløse hjerner. I den modsatte lejr er bogen Til udskolingen findes AteisterneI samme spor er fx Gudløse hjerner. I den modsatte lejr er bogen Du er jo ateist! Til udskolingen findes .