Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den Hemmelige Klub - mission kapløb med kometen


Beskrivelse


Rumeksperten Roshni og regnskovseksperten Ollie tager på mission ud i rummet, hvor de må reparere en tilskadekommet rumsonde. For 9-12-årige børn, der godt kan lide at lære noget.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2023

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 17. mar. 2023

Rumeksperten Roshni og regnskovseksperten Ollie tager på mission ud i rummet, hvor de må reparere en tilskadekommet rumsonde. For 9-12-årige børn, der godt kan lide at lære noget.

Fire bøger i en ny serie, hvor vi møder otte helt særlige børn, der til sammen udgør "Den Hemmelige Klub". Børnene kommer fra forskellige dele af verden og har hver især ekspertviden på hver deres område, fx maskiner, biologi eller rummet. I klubben drager børnene på missioner, som de får udstukket fra Det Hemmelige Hovedkvarter, der også fra gang til gang udvælger, hvilke to børn, der med deres viden, er bedst egnet til netop denne mission. Sort/hvide tegninger følger handlingen, og bagerst kan man finde flere informationer om bogens emne, foruden en quiz og ordforklaringer. Forfatteren har ikke tidligere fået udgivet bøger i Danmark.

Spændende bøger, der både underholder og gør én klogere; som læser kan man slet ikke undgå at lære noget om det emne, der er i fokus. Sammenblandingen af roman og faktabog fungerer her rigtigt godt og vil kunne interessere mange børn. Der er mange fagudtryk i bøgerne, men overordnet set er sproget letforståeligt. Forsiderne er flotte og indbydende.

I "Opdagerklubben" klarer Ella og Felix en række opgaver på de mest forunderlige og fantasifulde eventyr. Serien indledes med SkumfidusmaskinenDinosaurerne kommer!. Fra deres magiske hus i træet sendes Anne og Jacob på rejser tilbage i tiden i serien, hvor første bind er Dinosaurerne kommer!I "Opdagerklubben" klarer Ella og Felix en række opgaver på de mest forunderlige og fantasifulde eventyr. Serien indledes med Skumfidusmaskinen. Fra deres magiske hus i træet sendes Anne og Jacob på rejser tilbage i tiden i serien, hvor første bind er .