Bøger / faglitteratur / hellige skrifter

Den himmelske vej til opnåelse af hjertets stilhed


Beskrivelse


Om åndelig udvikling med udgangspunkt i mystikken og fællestræk i forskellige religioner og åndelige traditioner.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. juli 2005

af

af

Claus Bundgaard

d. 4. juli 2005

Forfatterens trosbekendelse om, at det er muligt at gøre op med den vestlige verdens hektiske livsstil, der som en kollektiv sindssygdom holder os fanget i "en hvileløs, selvbedragerisk og kærlighedsløs tilstand." Alternativet, Den Himmelske Vej, er en universel guddommelig viden, formuleret af mystikere, om den moderate livsførelse, hvor man lever enkelt, dyrker langsomheden som en kunst og lytter til hjertets tale. En levevis, som man tror, hører fortiden til, men som forfatteren argumenterer for også kan praktiseres i en moderne kontekst, hvis man stopper op, mærker efter og er parat til at opgive fastlåste handlinger og tanker. I forhold til 1. udgave fra 2000 har man i denne beskedne pocketudgave udeladt originaludgavens afsnit 2-4, som rummer beskrivelser af, hvordan Den Himmelske Vej praktiseres af taoister og kvækere samt tekster af den kinesiske filosof Chuang Tzu.


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juli 2011

af

af

Camilla Sejerøe

d. 6. juli 2011

En bog til de mange læsere af Lars Muhls religiøse tekster. Denne er en genudgivelse af samme titel fra 2001 og 2006.

Lars Muhl behøver vist ikke megen præsentation. Han har udgivet adskillige religiøse tekster, både med kristne, nordiske og østlige temaer. Her beskriver han sine egne religiøse holdninger, kort og præcist. Tesen er, at vi har fået nok af den materialistiske vej, og nu bevæger os ad den himmelske vej. De enkelte tekster har overskrifter som fx Stilhed. Afsnittet beskriver så, hvordan stilhed er med til at vise os den himmelske vej. Der er gengivet enkelte tekster fra andre skrifter, men ikke hverken bønner eller meditationer. Sproget er tydeligt, og rimeligt at læse.

Som nævnt er dette en genudgivelse. Første udgaven fra 2001, anden udgaven fra 2006 har anden forside og forlag, men indholdsmæssigt er der ikke den store forskel.

Der er ikke meget nyt under himmelen; det er de samme udsagn, vi har hørt fra Lars Muhl hen over de seneste ti år. Hvis man stadig har én af de tidligere udgaver stående, tror jeg de vil gøre fint fyldest.


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2000

af

af

Claus Bundgaard

d. 30. mar. 2000

Spirituelt manifest der bygger på en livslang fascination af verdensreligiøs tro og tænkning, som de store åndelige mestre har formuleret det. Bogen er sammensat af små korte tekster, der selvfølgelig udgør en sammenhæng, men hver især har de et selvstændigt budskab, der kan læses som "dagens tekst" eller danne udgangspunkt for en meditation. At gå den himmelske vej skulle ifølge forfatteren være let og indlysende, når først man har forstået, at det er en indre, meget personlig og nødvendig proces. Umiddelbart synes jeg ikke, at det er lykkes Muhl at formidle sit budskab specielt brugervenligt. Det er som om respekten for stoffet og de store mestre, han flittigt citerer, i nogen grad kommer til at stå i vejen for og højtideliggøre hans foredrag. Bogen afsluttes med et tekstudvalg af den oldkinesiske taoist Chuang Tzu.


Kristeligt dagblad

d. 10. maj 2000

af

af

Anders Laugesen

d. 10. maj 2000