Denne antologi henvender sig overvejende til lærerstuderende samt lærere og andre praktikere i folkeskolens univers. Bogen skaber det teoretiske fundament og forståelsesrammen til arbejdet med inklusion.
Bogens kapitler behandler inklusionsbegrebet set fra forskellige perspektiver for derved at komme hele vejen rundt om fænomenet. Perspektiverne er bl.a. historisk, sociologisk, pædagogisk og organisationspsykologisk. Bogen er delt op i 4 hovedområder: Den inkluderende skole som fænomen, Inklusionsudvikling, Ledelse og samarbejde samt Arbejdet med og omkring eleverne.
Denne udgivelse efterfølges af indtil videre to andre udgivelser om samme emne: Den inkluderende skole i praksis, som er målrettet de praksisrelaterede og metodiske sider ved inklusion, og Den inkluderende skole i et ledelsesperspektiv med fokus på ledelsesaspekterne. En anden god udgivelse om emnet er Skoleledelse og læringsmiljø, 2007.
Spændende, men meget teoretisk, præsentation af et fagligt begreb, som er et af de mest aktuelle begreber i den pædagogiske debat for tiden.