Bøger / faglitteratur

Den inviterende leder : kom godt i gang med at engagere alle medarbejdere i arbejdet : find din genvej til medarbejdernes hjerter og undgå demotivation i samarbejdet


Beskrivelse


Ledere på alle niveauer får gode råd og tips til, hvordan man kan fremskynde eller invitere det bedste frem i sine medarbejdere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2020

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 23. okt. 2020

Ledere på alle niveauer får gode råd og tips til, hvordan man kan fremskynde eller invitere det bedste frem i sine medarbejdere.

"Du kan betale medarbejdere for, at de bruger deres hoveder og hænder i arbejdet. Men du kan ikke betale dem for, at de bruger deres hjerter". Sådan skriver Mette Berner og Michael Meinhardt i deres fælles bog, hvor et budskab fx også er at engagere alle medarbejdere og fokusere på at undgå demotivation på en arbejdsplads. Bogen er inddelt i syv såkaldte "praksisser", som gør ledelsen inviterende. Overskrifter for praksisserne er: "Giv alle medarbejdere lysten til at mødes, giv alle medarbejdere lysten til at deltage, giv alle medarbejdere troen på det nytter, giv alle medarbejdere viljen til at yde, giv alle medarbejdere viljen til at hjælpe hinanden, gør alle medarbejdere værdsættende og giv alle medarbejdere lysten til at fortsætte". Bogen bygger på forfatternes fælles kursus "Inviterende ledelse", som de har udviklet 2016-2019. Mette Berner og Michal Meinhardt har i mere end 20 år arbejdet med ledelse og samarbejde på workshops og i kursusforløb.

Tankevækkende, praksisorienteret og overskuelig ledelsesbog med et forfriskende og inspirerende bud på den inviterende ledelsesstil, som samler alle medarbejdere om en fælles arbejdsopgave.

Om løsningsfokuseret ledelse findes fx også Lederen som vært.