Opslagsværket kan vække fornyet interesse for Den kolde krig og læses af fagfolk, unge i ungdomsuddannelserne eller bare af almindeligt interesserede.
Det omfattende leksikon handler om Danmarks stilling i Den kolde krig, som betegnede perioden fra ca. 1945- 1990/1991. Foruden en længere introduktion til emnet set i internationalt perspektiv, er der fyldestgørende alfabetisk ordnede artikler, oversigter over international og dansk historieforskning, litteraturliste og register. Det hele er skrevet af ca. 70 førende danske forskere, som hermed formidler den nyeste viden. Artiklerne beskriver alle tænkelige emner, der i perioden har berørt det danske samfund. Det er lige fra øst-vest konflikten, fra forsvar til folketing til indenrigs- og udenrigspolitik til arbejdsmarked til erhvervs- og kulturlivet. Der er mange personartikler. For hver artikel er der henvisning til relevant litteratur.
Danmark under den kolde krig, bind 1-4, 2005 er det store samlende værk om perioden. En del nyere bøger beskriver delemner.
Som håndbog og alsidigt leksikon med sine encyklopædiske artikler fungerer det store opslagsværk, der afspejler forskningens status inden for emnet, som et bredspektret værk. De velbearbejdede og velproportionerede artikler kan læses af både fagfolk, studerende og alment interesserede.