Personlig bog om Morten Messerschmidts forhold til kristendommen med stor vægt på Kierkegaard og ikke mindst Grundtvig. For voksne med interesse for kristendom, Danmarkshistorie og samfundsforhold.
Forfatteren Morten Messerschmidt, der var ateist som ung, beskriver, hvad der har gjort ham kristen, og hvilken betydning kristendommen har for ham personligt og Danmark generelt. Bogen har stor vægt på, at han ønsker mere almendannelse og mindre selvrealisering. Messerschmidt gør op med postmodernismens fokus på individets ret til at skabe sin egen identitet, idet han insisterer på, at vi fødes ind i en sammenhæng. Han gennemgår forskellige banebrydende danske tænkere fx Brandes, Kierkegaard og ikke mindst Grundtvig. Bogen slutter med kommentarer til biskoppernes rolle i dag, og forfatterens holdning til, at borgerlige kan føle sig udenfor i en kirke med primært venstreorienterede præster.
Interessant, personlig gennemgang af et opgør med Brandes og en kristen vækkelse via Kierkegaards og Grundtvigs forfatterskaber. De store forskelle i Kierkegaards og Grundtvigs teologi formår forfatteren at fremvise på en sådan måde, at man som moderne menneske kan finde sandhed i dem begge - selv om de var dybt uenige i deres samtid. Hvis man ikke deler forfatterens politiske synspunkter, vil man være meget uenig i nogle af bogens kritikpunkter, men de er sobert beskrevet.
Denne bog om gudstjeneste og personligt gudsforhold kan også anbefales: Tro mod ritualet.