Bøger / faglitteratur

Den lille bog om din økonomi


Beskrivelse


Gode råd og tips til hvordan man på baggrund af selvindsigt opbygger en velfungerende privatøkonomi med god sammenhæng mellem indtægter og forbrug.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juni 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 16. juni 2017

Få gode råd og tips til din privatøkonomi i denne lille lettilgængelige bog, hvor du spejler dig i de fire typer af privatøkonomiske mennesker. Er du fx i kategorien "Personer med husmoderfornuft" eller "De selvglade amatører"?.

"De græske filosoffer sagde: Kend dig selv. Det giver god mening, at man begynder med at forstå sig selv, før man begynder at søge at forstå noget andet, herunder økonomi". Sådan skriver forfatterduoen i deres bog om privatøkonomi med undertitlen: "Styr på tid - penge - risiko - og dig selv." Bogen opstiller bl.a. fire typer af mennesker, når talen falder på privatøkonomi. Der er "De økonomisk uinteresserede", "Personer med husmoderfornuft", "De let misundelige" og "De selvglade amatører". Blandt de mange privatøkonomiske emner er "Hvad koster det at låne?", "Værdien af en finansiel reserve i en usikker verden", "Skal man tage studielån?", "Gaver mellem generationer" og "Velgørenhed". Der er fx også emner som "Hvad skal du leve af som pensionist?" og "De unges problem". Under sidstnævnte skriver forfatterne: "Som samfundet er indrettet i dag, lever folk for usselt som unge og for godt som ældre." Michael Møller og Niels Christian Nielsen er professorer på CBS. De har også skrevet Din økonomi.

Forfriskende og velskrevet guide, der virkelig understreger værdien af at have en god selvindsigt inden man siger de magiske ord "på beløbet".

En anden bog er fx Plus på kontoen.


Børsen

d. 1. juni 2017

af

af

Henrik Ørholst

d. 1. juni 2017