Bøger / faglitteratur

Den lille guide til minimalisme


Beskrivelse


Om minimalisme som en livsanskuelse, hvor overflødige ting skæres væk, og fokus flyttes til de ting i livet, der virkelig har betydning. Med praktiske anvisninger på oprydning og kassation af ejendele, ændring af forbrugsvaner via købestop og få ro til at nye livet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. dec. 2019

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 20. dec. 2019

Minimalisme er blandt andet en livsanskuelse og en livsstil, hvor man skærer overflødige ting og tanker væk for at få bedre fokus på det, der virkelig har betydning. Til læsere, der gerne vil følge trendsætterne og bloggernes eksempel, rydde op i deres liv og ejendele og få mere overskud på alle måder.

Forfatteren er blogger mv. og har selv gjort gode erfaringer med købestop og kassation af inventar, der er "gode at have", men i virkeligheden bare optager plads. Også fra det mentale overskud, fordi man trives bedre med mindre fyld og rod i sit liv. Et af målene er at gøre sig økonomisk velpolstret, så man evt. kan klare sig uden jobbet. Hun skriver om nogle af de personer, der har offentliggjort deres måder at skære ned på forbrug og oplagring, og beskriver sit eget projekt med at ændre vaner samt giver gode råd til, hvordan man kommer i gang og holder fast.

Udmærket lille brugsbog med interessant baggrundsstof om at minimere sit forbrug og sin trang til hamstring, perfekt i tråd med tidens tanker om bæredygtighed og ro til at nyde livet.

Marie Kondos Magisk oprydningFarvel rod - hej frihedSæt dit rod på pladsFru Magnusson rydder op!Ryd op i dit rod - og bo bedre med Feng Shui blev en bestseller. Titler som Farvel rod - hej frihed og Sæt dit rod på plads er også anvendelige. Især for den ældre generation findes Fru Magnusson rydder op!. Spirituelt tænkende kan få inspiration og vejledning i Ryd op i dit rod - og bo bedre med Feng ShuiMarie Kondos Magisk oprydning blev en bestseller. Titler som og Sæt dit rod på plads er også anvendelige. Især for den ældre generation findes Fru Magnusson rydder op!. Spirituelt tænkende kan få inspiration og vejledning i Ryd op i dit rod - og bo bedre med Feng ShuiMarie Kondos Magisk oprydning blev en bestseller. Titler som Farvel rod - hej frihed og er også anvendelige. Især for den ældre generation findes Fru Magnusson rydder op!. Spirituelt tænkende kan få inspiration og vejledning i Ryd op i dit rod - og bo bedre med Feng ShuiMarie Kondos Magisk oprydning blev en bestseller. Titler som Farvel rod - hej frihed og Sæt dit rod på plads er også anvendelige. Især for den ældre generation findes . Spirituelt tænkende kan få inspiration og vejledning i Ryd op i dit rod - og bo bedre med Feng ShuiMarie Kondos Magisk oprydning blev en bestseller. Titler som Farvel rod - hej frihed og Sæt dit rod på plads er også anvendelige. Især for den ældre generation findes Fru Magnusson rydder op!. Spirituelt tænkende kan få inspiration og vejledning i .