Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den lille Heks og de forheksede koste


Beskrivelse


Den lille Heks og hendes venner kan bruge det papir som ved hjælp af snot er blevet omdannet til et kort, der viser vejen til Spang Kuk.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2013

af

af

Boy Olesen

d. 25. sep. 2013

Velegnet som selvlæsning fra ca. 1.2. klasse altså fra ca. 7 år.

Energien er fortsat i højsædet i bøgerne om Heksen og hendes venners rejse mod Spang Kuk. Der sker konstant magiske og uforudsigelige ting fx da luftskibet møder det grå uvejr og Vejrhans, der er træt af at han ingen farver har - en regnbue laver om på dette, Hans bliver glad, der bliver malet skyer, og Hans opfordrer til at de rejser til Det Grønne Bjerg, hvor der bor tre koner, der kan være behjælpelige. En tom hytte med tre forheksede koste møder den rejsende ekspedition - Heksen laver en bryg, kommer kostene deri, der forvandles til heksene Krut, Kaksi og Yksi. Ved hjælp af snot omdannes Heksens papir til et kort, der viser vejen til Spang Kuk. Farvelagte, dynamiske og sjove tegninger danner sammen med en veltilrettelagt tekst, udtrykt i korte og få sætninger på bogens overskuelige sider, selve historien om Heksen og hendes sjove venner. Bøgerne er produceret i gedigent udstyr, der virker meget imødekommende.

Kan sammenlignes med Sorte Saras skat af Søren Vagn Jacobsen og med Fuld fart frem, Palle af Jørn Jensen.

Sprudlende og dynamiske bøger, der i den grad signalerer respekt for målgruppen, dels gennem selve historien men også gennem hele layoutet.