Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den lille Heks og Lynply


Beskrivelse


Kan man stole på Gagak? Gagak er ude på ballade. Han låner Kortet og Den lille Heks får Lynply. Men Gagak spiser kortet, der skal føre gruppen til Spang Kuk. De ser det grønne Nordlys, der laver musik.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. aug. 2014

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 8. aug. 2014

I serien Vejen til Spang Kuk er "Den lille heks" stadig på vej til Spang Kuk - her 8. og 9. del, der er frilæsningsbøger for elever i 1.-2. klasse. Lix 6.

Bøgerne er meget farvestrålende og let genkendelige for seriens fans. Charlotte Fleischer fortæller og illustrerer de små historier om "Den lille heks" og hendes magiske venner. I 7. del mødte vi den sære fyr, Gagak. Men hvem er Gagak med den magiske Lynply? Kan man stole på ham? Også i 8. og 9. del støder heksen og hendes venner på forhindringer. Gagak er ude på ballade. Han spiser kortet, der skal føre gruppen til Spang Kuk, og han tryller heksen op til det grønne Nordlys. Gagak låner Hat, men den vil ikke lystre Gagak. En bille gnaver den røde tråd over, der holder sammen på Nordlyset, men heldigvis griber heksen Lynply, der forvandler sig til et skib og redder alle. Der er fuld gang i fantasiens univers, hvor alt er muligt. Det er nødvendigt at læse seriens bøger i rækkefølge. Bogen er rigt illustreret med farverige billeder, der udvider teksten. Den består af korte sætninger, der er sat i små afsnit. Selvom der er brugt mange gentagelser af ord, og flere ord er lette at læse, er det godt med en forklaring på ord og vendinger. Der er henvisninger til handlinger i tidligere bind på flere opslag.

Serien om Kralikkerne har samme streg og foregår i et lignende fantasifuldt univers.

8. og 9. del af Vejen til Spang Kuk er farverige bøger, der vil nå de mange fans, når det er tid til læsebånd og frilæsning.