Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den lille heks tryller med snot og Klot


Beskrivelse


Klatte Klot er fuld af snot. Han besøger den lille heks, der har en kur. Hun koger en grød i den store gryde, der hjælper Klatte Klot af med snot og snue. Klatte Klot bliver rask og glad.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2020

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 5. maj 2020

Klatte Klot er fuld af snot. Den Lille Heks har en kur. Hun koger en grød i den store gryde, der hjælper Klatte Klot af med snot og snue. Til oplæsning og læsetræning fra 1.-2. klasse/7-8 år.

Bogen er 3. del i serien "Rim og heksebryg", hvor Den Lille Heks og hendes venner optræder. I tekst og illustrationer fortæller Charlotte Fleischer en historie, der handler om Klatte Klot, der er fuld af snask og snot, og om heksen der har en kur. I teksten remser heksen op, hvad hun putter i grøden, der skal få Klatte Klot kureret. Hun smører Klot ind i grøden, og til sidst må han smage, den klat der er tilbage. Grøden gærer i hans mave, og pip, pap, pop, grøden omkring Klots mave revner, og snotten er væk. Så er Klatte Klot glad og takker heksen for lækker mad. Omslaget viser Den Lille Heks og katten Guffe, der smører Klatte Klot ind i grød.

De mange farverige illustrationer er detaljerede og sjove at gå på jagt i. De udvider den korte tekst, der er placeret med to linjer på hver side. Ikke alle ord er lige lette at læse. Det er ikke lydrette ord, men enderimene vil hjælpe læseren på vej. Sproget er sjovt, og det farverige fantasifulde heksemiljø vil appellerer til begynderlæsere.

Læs også de to andre Den lille heks koger kur, der durDen lille heks redder Smat og katRita Rim - ny by og Den lille heks redder Smat og kat. Serien om Rita Rim anbefales også, fx Rita Rim - ny byLæs også de to andre Den lille heks koger kur, der dur og . Serien om Rita Rim anbefales også, fx Rita Rim - ny byLæs også de to andre Den lille heks koger kur, der dur og Den lille heks redder Smat og kat. Serien om Rita Rim anbefales også, fx .