Bøger / faglitteratur

Den lille kaospilot : urolige børn i daginstitutionen og hjemmet


Beskrivelse


Et neuropsykologisk perspektiv på de urolige 3-6-årige børn og deres udfordringer. Bogen sætter fokus på, hvordan forældre og børnehave i samarbejde kan skabe en hverdag, hvor børnene kan trives og udvikle sig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2016

af

af

Heidi Drasbek Martinussen

d. 8. mar. 2016

En guide til forældre og pædagoger som giver vejledning i, hvordan man bedst hjælper de børnehavebørn, som forfatteren kalder små kaospiloter, børn der har svært ved, at møde de voksnes krav og forventninger.

Bogen er delt op i tre dele, i første del introduceres begrebet kaospilot, hvilke udfordringer denne type børn kan have og hvilke udviklingsopgaver børn generelt gennemgår i børnehavealderen. Kapitlet introduceres med to case beskrivelser, som sætter rammen. I del 2 er det forældrene der er i centrum. Her er der især fokus på det forfatteren kalder "De 5 S'er i børneopdragelse". Del 2 afsluttes med et afsnit om, hvordan man bedst som forældre samarbejder med børnehaven. Del 3 er dedikeret til børnehaven og det arbejde der er omkring det enkelte barn i institutionen.

Meget overskuelig og let tilgængelig guide, både til forældre og pædagoger. Da begrebet kaospiloter er meget bredt og ikke henviser til en bestemt diagnose, vil bogen kunne anvendes af de fleste forældre og pædagoger. Cases der introduceres i løbet af bogen fungerer rigtig godt. I afsnittet omkring de 5 S'er i opdragelse, bliver det meget konkret og nemt at gå til.

Forfatteren har tidligere skrevet Mit urolige barn om samme type børn. I forhold til konkrete tips til børneopdragelse, er Helen Lyng Hansens og Lola Jensens udgivelser nemme at gå til.