Bøger / faglitteratur

Den lille vaginale : håndbog i vaginal akupressur


Beskrivelse


Håndbog i vaginal akupressur der sammen med samtaleterapi sigter mod at hjælpe kvinder til et lykkeligt kønsliv uden smerter, skam og mindreværd.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2010

af

af

Jette Landberg

d. 1. sep. 2010

Henvender sig både til sex-terapeuter og til kvinder med seksuelle problemer, idet den er lettilgængelig og både kan være en vejledning til behandleren, partneren og til kvinden selv.

VA består i berøring af skedens punkter, der masseres således at ømme punkter bearbejdes. VA handler om berøring kombineret med samtaleterapi, og terapeuten eller partneren er behandler, ikke sexpartner. Her er ikke mange tekniske anvisninger, da metoden kan udføres på mindst 25 måder, hvilket gør bogen lidt ukonkret. VA kan ifølge Ventegodt virke forløsende og kurere skyld og skam, og konkrete problemer som barnløshed og inkontinens. Forfatteren er uddannet læge, men har midlertidigt fået frataget sin lægeautorisation pga. en anklage om sexmisbrug af klienter, en anklage som han åbent imødegår på sin hjemmeside. Han har skrevet en lang række bøger og artikler med et holistisk menneskesyn lige fra Livskvalitet i 1995. I dag er han direktør for det uafhængige Forskningscenter for livskvalitet.

Der findes ikke rigtig noget om egentlig VA-terapi, lignende emne berøres fx i Akashas bog Lyst - din guide til et suverænt sexliv, 2008, hvor der bl.a. er et afsnit om berøring og i gang igen efter sygdom og smerter. Også Bailey Ægte erotisk massage, 2008 handler om berøring. Ventegodts bog adskiller sig ved at handle om behandling og terapi snarere end sex.

Må betragtes som en smagsprøve og introduktion til en behandlingsform, der kræver mere oplæring end denne bog giver.