Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den Mandige Elg - Elg får venner


Beskrivelse


Elgs bedste ven Daniel taget på sommerferie, og Elg keder sig. Han går derfor ud for at finde nogle nye venner, men det er ikke nemt, og Elg er lige ved at opgive.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. maj 2020

af

af

Stine Bille

d. 12. maj 2020

Den mandige Elg bor hos Daniel. I den ene bog tager Daniel på ferie uden Elg. Hvad skal Elg så lave? I den anden bliver Elg så sur på Daniel, at han flytter hjemmefra, og i den tredje bog vil Elg skrive en bog. For 7-8-årige.

Her er tre titler i en ny serie om "Den mandige Elg". I den første bog er Elgs bedste ven Daniel taget på sommerferie, og Elg keder sig. Han går derfor ud for at finde nogle nye venner. Han prøver at spille fodbold, lege gemmeleg og danse, men det går ikke så godt. Så møder han en dame, hvis kat ikke kan komme ned fra et træ. Damen overtaler Elg til at hjælpe, og så kan Elg endelig noget. I den anden bog er Elg sur på Daniel. Derfor vil han flytte hjemmefra. Han bygger først en hytte af strå, men den spiser hjortene, så bygger han en hytte af brædder, men den ødelægger bæveren, så bygger han et hus af sten, men det falder sammen. Elg finder ud af, at han savner sit hus og Daniel. I den tredje bog, vil Elg skrive en bog. Han har bare rigtig svært ved at få en god ide. Til sidste begynder han at skrive om sig selv, og om hvorfor Elg hedder "Den mandige Elg", og nu er det en god historie. Bøgerne har lix 10, lettal 15.

Det er tre sjove bøger om den store skøre Elg som bliver kaldt for "Den mandige Elg". Der er farverige humoristiske illustrationer som er med til at underbygge både stemningen og historierne.

Hajsværdet (Letlæsningsudgave) er en anden sjov bog til samme aldersgruppe.