Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den mystiske fugl


Beskrivelse


Tea kommer til at lukke sin fugl ud, selvom hun godt ved, at hun ikke må. Hun følger efter den ud i skoven og falder ved et uheld ned i Elverland. Elverfolket har ventet hende, for hun er den eneste der kan redde deres verden. Letlæst fantasy for 8-11-årige.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. feb. 2023

af

af

Saga Laybourn

d. 10. feb. 2023

Tea kommer til at lukke sin fugl ud, selvom hun godt ved, at hun ikke må. Hun følger efter den ud i skoven og falder ved et uheld ned i Elverland. Elverfolket har ventet hende, for hun er den eneste der kan redde deres verden. Letlæst fantasy for 8-11-årige.

Tea følger sin mærkelige fugl ud i skoven, hvor den bliver fanget af en ond mand. Da Tea flygter fra ham, løber hun tilfældigt ind i Elverland. Elverfolket har ventet på hende, for hun er den eneste, der kan redde dem fra fjenden. I Elverland skal de små børn bades i skyer, som elverfolket kun kan fange ved hjælp af zinnerne. Men nogen slår zinnerne ihjel, så hvis Elverfolket skal reddes, må Tea hjælpe elverkongen med at finde den skyldige. I løbet af historien finder Tea svar på, hvad der er blevet af hendes mor, og hvorfor hun var stum. Bøgerne har lix 10-12.

Spændende fantasy med elverfolk og magiske væsener. Der er gang i handlingen fra start til slut. Man får en følelse af, at alt er endnu bedre i slutningen end da historien startede. Her er tale om en genudgivelse med hardback omslag og ganske få forskelle i opsætning af teksten.

Hvis du vil læse mere fantasy med elvere, er der De magiske bærNøglebærerenMug og magi, som er første bog i serien "Elvernes land". Nøglebæreren er første bog i serien "Elverkongens datter". Mug og magi er en fagbog om elvere og andre fantasy-væsnerHvis du vil læse mere fantasy med elvere, er der De magiske bær, som er første bog i serien "Elvernes land". er første bog i serien "Elverkongens datter". Mug og magi er en fagbog om elvere og andre fantasy-væsnerHvis du vil læse mere fantasy med elvere, er der De magiske bær, som er første bog i serien "Elvernes land". Nøglebæreren er første bog i serien "Elverkongens datter". er en fagbog om elvere og andre fantasy-væsner.


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2014

af

af

Inge Lykke

d. 12. nov. 2014

Tea ved godt, hun ikke må, men alligevel åbner hun ind til fuglen. Det har været hendes mors fugl. Teas mor blev væk, da hun var lille. Fuglen flyver ud af vinduet og Tea løber efter den. Det bliver begyndelsen til en lang rejse efter den mystiske fugl. Fantasy til børn fra 9-11 år.

Tea løber ind i skoven efter fuglen. Hun opdager, at hun er faret vild. Hvad der er endnu værre er, at hun bliver forfulgt af en mand med en sort kappe. Hun løber, hiver efter vejret og løber igen, indtil jorden giver efter under hende, og hun falder ned i et sort hul. Da hun vågner, sidder elverdrengen No ved siden af hende. Det viser sig, at man har ventet på Tea i Elverland. Kun hun kan redde dem fra deres fjende. No og Tea begiver sig af sted på en farefuld rejse. Sætningerne er korte, og teksten er skrevet med halvstore typer. De malede billeder fylder en hel side.

Det er tre spændende fantasybøger. Spændingen bliver bevaret hele vejen igennem. Sproget flyder godt, og de korte sætninger og jeg-fortælleren gør bogen meget intens. Dog virker det forkert, at Tea bliver tegnet fin, ren og pæn i tøj og hår, selv om hun kravler rundt i en snavset grotte og løber gennem krat og hegn.

Andre fantasy-bøger disse tre nye bøger kan sammenlignes med er fx Sværdets mester. Bog 1 og Jagten på guldkruset. Layoutet minder mest om "Jagten på guldkruset"Sværdets mester. Bog 1 : TvekampenJagten på guldkrusetAndre fantasy-bøger disse tre nye bøger kan sammenlignes med er fx Sværdets mester. Bog 1 og . Layoutet minder mest om "".