Forfatteren fortsætter - som en af de eneste - det opgør med en relativt konkret gudsopfattelse, som under stor mediebevågenhed blev skudt i gang af en lille sten, der for nogle år siden var havnet i den nordsjællandske præst, Thorkild Grosbølls sko. Det er imidlertid ikke noget bredt publikum bogen henvender sig til. Fagteologer og andre der indenfor rammerne af den etablerede (og ganske lukkede) folkekirkelige udviklingsdebat er interesserede i at definere en kristen religiøsitet, der bedre kan slå igennem i vores hyperkomplekse samfund, vil stige på som nogen af de eneste.
Det er forfatterens erklærede mål, "at formulere en kristendom som ligger hinsides teisme-ateisme". I den sags tjeneste stikker han til både ateismen, som han betragter som en antalsmæssig begrænset bevægelse, som formulerer sig med en stigende aggressivitet og fundamentalismen i den oprindelige definition. Niels Grønkjær er dr.theol. og har skrevet flere værker, som dog ikke har fundet større udbredelse på folkebibliotekerne. Han formulerer sig tungt og søgende og trækker selv et skel mellem positivistisk/logisk - og religiøs argumentation. Han bevæger sig selv entydigt i sidstnævnte gruppe. Der er ingen noter i bogen, men en omfattende litteraturliste.
Der må forventes en efterspørgsel som på de øvrige bøger, som Grønkjær har redigeret, fx Interesse for Gud.
En fagteologs forsøg på at begrunde en ny kristen gudsopfattelse, som står i modsætning til en mere konservativ og gængs teistisk opfattelse.