Fremragende kulturhistorisk værk, som fortæller, hvordan nogle danske mænd i det 19-århundrede og op til 1. verdenskrig efterstræbte et ideal som en engelsk gentleman, velklædt, dannet, høflig, selvbevidst og uafhængig. For alle kulturhistorisk interesserede.
Bogens første del har overskriften "Det høje ideal". Her redegør forfatteren for "Gentleman-idealet", som havde indflydelse på levemåde, livssyn og ikke mindst på det udseende du som mand præsenterede for verden. Anden del af bogen har fokus på netop mandens fremtræden. Her er overskrifter som "Manden og påklædning", "Sønnen og hjemmet" og "Drengen og skolen". Del 3 hedder "Udfordringer" og fortæller om en mands ageren i arbejds- og selskabsliv, om ferie og sommerliv og om sport og maskulinitet. Del fire har overskriften "Idealet omkring 1900". Her skriver forfatteren bl.a. om manden som "Helten og ridderen: Den ædleste skikkelse i gentlemanidealet er den ærekære middelalderlige ridder - " Bogen gengiver i øvrigt Kiplings digt "If" om at være en mand. Der er datidige fotos og illustrationer. Mikkel Venborg Pedersen er seniorforsker ved Nationalmuseet.
Unikt flot og rigt illustreret værk som har blivende værdi som kulturhistorisk værk, hvor de mange illustrationer gør bogen til en ren fornøjelse blot at bladre rundt i.
Ikke lignende kulturhistoriske bøger, men fx herremode-historik i Tarzan og hanrejenDen velklædte mand og en tøjguide i Den velklædte mandIkke lignende kulturhistoriske bøger, men fx herremode-historik i Tarzan og hanrejen og en tøjguide i .