Bøger / faglitteratur til børn

Den politiske brødrister : en bog om politik


Beskrivelse


Bl.a. om det atheniensiske demokrati, romerretten, anarki, despoti og det borgerlige demokrati. Om vor egen tids demokratiske institutioner, bureaukrati, presse etc...

Anmeldelser (12)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jens Verner Nielsen (skole)

d. 18. dec. 2018

Hvor Savater i Tanker fra en kannibal (93/51) fortalte sin søn om etikken, om regler for livet som menneske, tager han her på tilsvarende vis - bag en lignende, postmodernistisk forside og isamme tiltalende typografi og opsætning - fat på politikken, udformningen af regler for livet sammen med andre. Det er heller ikke her en egentlig fagbog med systematisk disponering, ordliste ellerstikordsregister, men en bredt fortalt udredning af og argumentation for egne meget sympatiske og fornuftsbetonede synspunkter om demokratiets fortrin, om magt og ret, krig og nød, stat og individ,rig og fattig med stadige henvisninger af tidligere tiders politiske idéer og til problemstillinger i nutiden med stadige direkte henvendelser til sønnen, læseren. Der er heller ingenlitteraturliste, Men efter hvert af de otte kapitler er der et par sider med fyldige citater fra kildetekster. Teksten er sprogligt letflydende og velfortalt med gode forklaringer til de begreber,der behandles. Men det ertanketungt stof, der kun vil kunne fastholde de ældste af folkeskolens lånere, der efter læsning vil være bedre rustede til i forvirringen af meningstilbud at træffe valg,at vurdere og at sige fra og til.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Gudrun Lau Bjerno

d. 18. dec. 2018

Fernando Savater, spansk forfatter og professor i etik, udgav i 1993 den meget roste og læste bog om etik: Tanker fra en kannibal. Nu har han gentaget kunststykket med en bog om politik.Stadig formet som en monolog med indbyggede spørgsmål til den nu næsten voksne søn Amador, fortæller han om, hvorfor det er så vigtigt at interessere sig for politik, og at vi har en forpligtelsetil det. I et mundret sprog med mange genkendelige eksempler forklarer han om samfundet som en menneskeskabt konstruktion med politikken som dens styringsmekanisme. Om det atheniensiske demokrati,romerretten, anarki, despoti, og det borgerlige demokrati - uden de velkendte ideologiske opstillinger, men ud fra historien, litteraturen og den sunde fornuft. Vor egen tid med demokratietsinstitutioner, bureaukrati, pressens rolle etc. - det hele tages op og diskuteres. Bogen er gennemsyret af stor viden, overblik, tolerance og pædagogisk kunnen. Alle kan være med - både de unge,midaldrende og gamle. Ja,faktisk burde det være en borgerpligt at læse den i disse tider med manglende politisk interesse. Som i den foregående bog afsluttes hvert kapitel med citater fra relevantlitteratur. Anvendelig i ungdoms- og voksenafdelinger og på udd. inst. bibl.


Weekendavisen

d. 21. okt. 1994

af

af

Jens Andersen

d. 21. okt. 1994


Politiken

d. 28. sep. 1994

af

af

Kresten Schultz Jørgensen

d. 28. sep. 1994


Politiken

d. 2. okt. 1994

af

af

Kresten Schultz Jørgensen

d. 2. okt. 1994


Det ny notat

Nr. 893 (1998)

af

af

go

Nr. 893 (1998)


Det fri aktuelt

d. 28. sep. 1994

af

d. 28. sep. 1994


Jyllands-posten

d. 1. okt. 1994

af

af

Peter Poulsen

d. 1. okt. 1994


Jyllands-posten

d. 28. sep. 1994

af

af

Flemming Chr. Nielsen

d. 28. sep. 1994


Kristeligt dagblad

d. 6. jan. 1995

af

af

Mikael Holt

d. 6. jan. 1995


BUM

Årg. 12, nr. 4 (1994)

af

af

Hugo Hørlych Karlsen

Årg. 12, nr. 4 (1994)