Bøger / faglitteratur / opskrifter

Den praktiske diabetesbog : spis dig friskere på 6 uger


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. dec. 2017

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 13. dec. 2017

Læsere, der ønsker at leve sundere, gå ned i vægt og forebygge diabetes 2, finder i denne bog madplaner, opskrifter og et enkelt træningsprogram til inspiration og vejledning.

De to forfattere er henholdsvis sygeplejeske med erfaring med diabetespatienter og ernæringsterapeut. Bogen præsenterer et seks ugers kost- og motionsprogram, der kan modvirke forstadier til diabetes 2. Det indledende kapitel giver grundlæggende oplysninger om kostsammensætning, fakta om diabetes og præsenterer nogle af de væsentligste følgesygdomme. Herefter følger de seks ugemenuer med madplaner og indkøbslister. Der henvises til opskrifterne længere omme i bogen. Sidste halvdel af bogen består af opskrifter indeholdende ingrediensliste, vejledning og illustration. Under hver opskrift angives næringsindhold pr. portion. Opskrifternes størrelse varierer fra en til otte portioner. Bogen præsenterer også to træningsprogrammer: Et gåprogram og et løbeprogram, begge beregnet til seks ugers træning.

En praktisk og lettilgængelig bog, der har sin styrke i de overskuelige ugeplaner og de 70 inspirerende opskrifter, mens der gås lidt lettere hen over motionsdelen.

Også Spis dig fra diabetes, der bygger på principperne bag KISS-kost, fokuserer på kostændringer, som kan forebygge diabetes 2. Den giver desuden en grundig introduktion til insulin og diabetes.