Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den resistente - farligt spil


Beskrivelse


Ida er startet i 1.g. Hun får mentale beskeder fra udenjordiske væsener eller er det tvangstanker? Da skolen bliver ramt af et terrorangreb og en livsfarlig virus spreder sig, forsøger hun at tage kampen op.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2014

af

af

Maria Sjøblom

d. 11. mar. 2014

Anderledes ungdomsbog, som vil kunne bruges i danskundervisning men ikke vil tiltale de unge som fritidslæsning.

Forfatteren har tidligere udgivet Claras virkelighedsverden om psykisk sygdom. I denne bog følger vi Ida, som lige er startet i gymnasiet. Hun kan ikke helt finde ud af, om hun har tvangstanker eller om hun får mentale beskeder fra en udenjordisk livsform. Ida bliver kæreste med skolens lækreste 3.g'er, Bjarke, som med en islam-kritisk artikel i skolebladet, gør gymnasiet til et terrormål og en farlig smitte spredes til hele gymnasiet og senere resten af byen. Bogen slutter noget abrupt med, at Ida er den første resistente i byen og derfor måske kan bruges til at fremstille en modgift. Vi følger Idas kaotiske sjæleliv i en distancerende, beskrivende 3. persons fortællerstemme. Sproget er slang, blandet med lyrikkens meget svulstige sprogbrug og indvandrer-klikens sprog er overdrevet dramatiseret. Stilen er eksperimenterende og selve handlingen træder i baggrunden og forløses ikke rigtigt. Her er basis for en analyserende tilgang til teksten. Forsiden signalerer science fiction, men fans af genren vil blive skuffede. Desværre bærer bogen præg af flere stave- og formuleringsfejl.

Flere forfattere udfordrer og blander genrene, mest kendt er måske Svend Aage Madsen. Denne bog når dog slet ikke op på hans niveau.

Forfatteren nyder at udfordre både sprog og genren, hvilket desværre resulterer i en handling, som læseren ikke har nemt ved at leve sig ind i.


Himmelskibet

Nr. 39 (2014)

af

af

Thomas Winther

Nr. 39 (2014)


Proxima

Nr. 101 (2016)

af

af

Hans Jørgen Hansen

Nr. 101 (2016)