Som lille oplevede Johna Christensen i 1943 soldaternes indtog i Danmark på nært hold. Med en jødisk mor betød det at Johnas familie flygtede for deres liv. For læsere med interesse i biografier og 2. verdenskrig.
I 1943 er Johna Christensen 6 år gammel og bor i Valby. Johna har en dansk far og en jødisk mor, og oplever på nært hold hvordan tyske soldater marcherer igennem de danske gader. Johna får hurtigt at vide at hun skal passe på sig selv og holde på hemmeligheder, da hun er jøde. Snart må Johna og hendes familie alligevel flygte til Sverige, men faderen tager retur til Danmark for at hjælpe i modstandsbevægelsen. Efter krigen tager Johna og familien tilbage til Danmark. Efterfølgende flyttede Johna til USA, hvor hun skrev denne bog. Johna døde i 2002 lige inden bogens amerikanske udgivelse. Johnas halvbror i Danmark har været medvirkende til den danske oversættelse og udgivelse. Indeholder privatfotos.
Skrevet i romanform, og fra et lille barns naive synspunkt. Dette betyder simple sætningskonstruktioner, og en masse dialog, som gør bogen hurtiglæst. Interessant at få en indblik i en dansk piges oplevelse af krigen og dens betydning for danske jøder.
Anne Franks dagbogDen tyske pige (Ved Tove Dueholm Nielsen) er den klassiske biografi om en pige under 2. verdenskrig. I romanform findes Den tyske pige som også omhandler jødeforfølgelse og flugt under 2. verdenskrigAnne Franks dagbog (Ved Tove Dueholm Nielsen) er den klassiske biografi om en pige under 2. verdenskrig. I romanform findes som også omhandler jødeforfølgelse og flugt under 2. verdenskrig.